Korzystając z pięknej słonecznej pogody klasy Ia Ib oraz IIb wraz z wychowawczyniami wyruszyli na warsztaty kulinarne w Krakowskiej Manufakturze Czekolady. Warsztaty, pełne pralinek, czekoladek i różnokolorowych posypek, były podróżą do krainy smaków ale także nauką historii wyrobów czekoladowych. Podczas warsztatów uczniowie dowiedzieli się w jaki sposób produkuje się czekoladę. Potem przeszli do części praktycznej i sami ozdobili figurki z czekolady i przygotowali praliny o różnych smakach.
Ależ to była pyszna zabawa!
![IMG_20220310_094219](http://katolik.sosnowiec.pl/wp-content/uploads/2022/03/IMG_20220310_094219-300x225.jpg)
![IMG_20220310_095556](http://katolik.sosnowiec.pl/wp-content/uploads/2022/03/IMG_20220310_095556-300x225.jpg)
![IMG_20220310_094205](http://katolik.sosnowiec.pl/wp-content/uploads/2022/03/IMG_20220310_094205-300x225.jpg)
![IMG_20220310_094154](http://katolik.sosnowiec.pl/wp-content/uploads/2022/03/IMG_20220310_094154-300x225.jpg)
![IMG_20220310_095614](http://katolik.sosnowiec.pl/wp-content/uploads/2022/03/IMG_20220310_095614-300x225.jpg)
![IMG_20220310_095617](http://katolik.sosnowiec.pl/wp-content/uploads/2022/03/IMG_20220310_095617-300x225.jpg)
mgr Agnieszka Staśko